Erikoistuminen kantaa eteenpäin

Vuonna 1995 perustettu Paimion Palaliha tekee kebab-vartaita ravintoloihin. Kotimaisesta lihasta jalostetut raakalihavalmisteet tuotetaan hyväksytyn omavalvontasuunnitelman mukaisesti. Tuotteita valmistetaan myös asiakkaiden toivomusten mukaan sopimusvalmistuksena.

- Lihanleikkuusta tämä alkoi, mutta kovan hintataistelun takia päätimme erikoistua kebab-vartaisiin vuonna 2006, yrittäjä Mauri Isomäki kertoo.

Tällä hetkellä töitä on mukavasti, ja yritys työllistää kuusi vakituista ja kaksi osa-aikaista työntekijää. Sukupolvenvaihdos on osittain toteutettu, ja Mauri ja Hannele Isomäen pojat Mikko ja Toni ovat yrityksessä osakkaina.

Hannele Isomäki muistuttaa lainsäädännön horjuttavan elintarvikealaa eniten. EU on tuonut mukanaan hyvää, mutta varsin paljon erilaisia velvoitteita:

- Omavalvontaa on tehty maailman sivu, mutta se tarkentuu ja tiukentuu vuosi vuodelta yhä enemmän.

Koko maahan tuotteita toimittava Paimion Palaliha hoitaa osan jakelusta omalla kalustolla lähinnä Porin ja Salon alueilla.

Paimion Yrittäjät muisti yritystä kuntakohtaisella yrittäjäpalkinnolla 2013. Mauri ja Hannele Isomäki pohtivat huomionosoituksen antaneen heille hyvän mielen ja auttavan jaksamaan ja yrittämään eteenpäin. Miltä näyttää tulevaisuus parin vuoden kuluttua?

- Eiköhän tässä töitä tehdä edelleen. Elinkeinoelämän käänteet vaan tuntuvat olevan suuria, ja muutoksia tulee koko ajan, pari arvioi.


Mauri Isomäki kertoo, että kebab-vartaiden pakkauskone on suunniteltu itse yhteistyössä sepän kanssa. Yksi varraspakkaus painaa yli 20 kiloa.

– a-ss.

Julkaistu 12/2013        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa