Turkulainen muotoilu sai oman yhdistyksen

Turkulaiset muotoiluyritykset ovat perustaneet yhteisen yhdistyksen parantamaan muotoilun tuntemusta Turussa. Uuden muotoilun yhdistys on jo herättänyt innostusta ja järjestänyt muun muassa onnistuneen lanseeraustapahtuman Logomossa joulukuun ensimmäisenä päivänä. 

- Turkuun tultiin myös muualta Suomesta. Logomossa tuotteitaan esitteli kaikkiaan 52 muotoiluyrittäjää. Kävijöitä oli noin 2500, aivan ilman ostettua mainontaakin. Logomon kanssa on jo keskusteltu samanlaisen tapahtuman järjestämisestä taas ensi joulun aikaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Olli Sallinen. 

Turussa on toki jo aiemmin järjestetty erilaisia muotoilutapahtumia, kuten Turku Design Festival kolme kertaa, mutta ongelmana on Sallisen mukaan ollut se, että ne ovat olleet pienen aktiivijoukon järjestämiä.

- Ajatuksena on, että Uuden muotoilun yhdistys olisi sateenvarjo, jonka alla voitaisiin tehdä laajemmin yhteistyötä, myös eri muotoilun alojen kesken. Tapahtumia pystyttäisiin tuottamaan laajemmin ja näkyvämmin. Tavoitteena on parantaa alueen muotoiluyritysten toimintamahdollisuuksia markkinoimalla yritysten tuotteita ja palveluita yhteisesti toisille yrityksille. Tulossa on myös ammattilaiskoulutuksia. Logomon tapahtuman jälkeen useita kymmeniä ihmisiä ja yrityksiä on ilmoittautunut mukaan tulijoiksi. Nyt aloitamme vuoden alusta jäsenhankinnan.

Yksi aspekti Uuden muotoilun yhdistyksen toiminnassa on varsin mielenkiintoinen, ja pidemmän päälle varmasti myös hedelmällinen.  

- Turussa on pitkään toimineita vakiintuneita muotoiluyrityksiä, joilla ei ole ollut luontevaa foorumia tavata nuorempia muotoilijoita. On hauska huomata, että nyt halutaan kaventaa tätä sukupolvien välistä kuilua, Olli Sallinen myhäilee. 

Kontaktiväylän löytäminen muotoilijoiden ja raskaan teollisuuden välille puolestaan voi olla jopa kohtalon kysymys koko Suomelle. 

- Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan muotoiluun panostavien yritysten tuottavuus on yli 50 prosenttia korkeampi verrattuna yrityksiin, jotka eivät investoi muotoiluun. Joskus tuntuu, että tämä unohdetaan Suomessa, Olli Sallinen muistuttaa.


Olli Sallisen oma muotoiluyritys Saana ja Olli tekee tekstiilisuunnittelua.

–ap.

Julkaistu 0102/2014        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa