Risteilyllä nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta
Risteilyelämys koostuu laivan viihdetarjonnasta sekä aterioinnista hyvien ruokien ja juomien kera. Risteilijöiden ruoka- ja juomatarjoiluja kehitetään, ja uusia ideoita otetaan käyttöön koko ajan. Buffet-ravintola on säilyttänyt asemansa, vaikka erikoisravintoloiden suosio kasvaakin.
– Laivalle tullaan nauttimaan hyvästä seurasta sekä laadukkaista aterioista, Silja Linen konseptipäällikkö Riikka Hynninen kertoo.
Silja kehittää parhaillaan uusia konsepteja ruoka- ja juomatarjoiluille. Pohjana on uudenlainen menu-ajattelu, jossa asiakkaalle tarjotaan valmiita kokonaisuuksia ja ruokien ja juomien yhdistelmiä.
– Samalla voimme kertoa asiakkaalle ratkaisuista ja ehdottaa uusia vaihtoehtoja, Hynninen toteaa.
Siljan Turun linjalla on testattu uutta quick and easy -konseptia, johon nimensä mukaisesti kuuluu ravintola, jossa asiakkaalle tarjotaan pikaruokaa edullisesti.
À la carte -ravintoloiden suosio sitä vastoin on hieman hiipunut, ja sitä konseptia Siljallakin nyt uudistetaan.
Kansainvälisiä makuja
Risteilyjen ruoka- ja juomatarjonnassa painotetaan nyt monipuolisuutta ja kansainvälisyyttä. Siljalla suosiotaan ovat nostaneet erikoisravintolat, kuten kaloihin ja äyriäisiin erikoistunut Happy Lobster -ravintola sekä Välimeren ja Argentiinan pihvimakuja tarjoileva El Capitán. Myös klassista ranskalaista keittiötä esittelevä Bon Vivante -ravintola on suosiossa.
Erikoisruokavalioihin kiinnitetään tänä päivänä laivoilla paljon huomiota. Allergikkoja ajatellen ovat ruokien ravintoaineet merkitty listoihin.
– Pyrimme lisäksi valmistamaan ruoat asiakkaidemme omien dieettien ja rajoitusten mukaisesti, Hynninen toteaa.
Myös kasvissyöjille tarjotaan erilaisia ruokakokonaisuuksia.
Ravintolavaihtoehtojen kasvaessa ja keittiöiden uudistuessa yksi kuitenkin säilyy entisellään. Buffet-ravintolan suosio on jatkuvaa, ja etenkin ulkomaalaiset matkustajat haluavat maistaa skandinaavisen buffet-pöydän antimia.
-mm