Risteilyllä nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta

Risteilyelämys koostuu laivan viihdetarjonnasta sekä aterioinnista hyvien ruokien ja juomien kera. Risteilijöiden ruoka- ja juomatarjoiluja kehitetään, ja uusia ideoita otetaan käyttöön koko ajan. Buffet-ravintola on säilyttänyt asemansa, vaikka erikoisravintoloiden suosio kasvaakin.

– Laivalle tullaan nauttimaan hyvästä seurasta sekä laadukkaista aterioista, Silja Linen konseptipäällikkö Riikka Hynninen kertoo.

Silja kehittää parhaillaan uusia konsepteja ruoka- ja juomatarjoiluille. Pohjana on uudenlainen menu-ajattelu, jossa asiakkaalle tarjotaan valmiita kokonaisuuksia ja ruokien ja juomien yhdistelmiä.

– Samalla voimme kertoa asiakkaalle ratkaisuista ja ehdottaa uusia vaihtoehtoja, Hynninen toteaa.

Siljan Turun linjalla on testattu uutta quick and easy -konseptia, johon nimensä mukaisesti kuuluu ravintola, jossa asiakkaalle tarjotaan pikaruokaa edullisesti.

À la carte -ravintoloiden suosio sitä vastoin on hieman hiipunut, ja sitä konseptia Siljallakin nyt uudistetaan.

Kansainvälisiä makuja

Risteilyjen ruoka- ja juomatarjonnassa painotetaan nyt monipuolisuutta ja kansainvälisyyttä. Siljalla suosiotaan ovat nostaneet erikoisravintolat, kuten kaloihin ja äyriäisiin erikoistunut Happy Lobster -ravintola sekä Välimeren ja Argentiinan pihvimakuja tarjoileva El Capitán. Myös klassista ranskalaista keittiötä esittelevä Bon Vivante -ravintola on suosiossa.

Erikoisruokavalioihin kiinnitetään tänä päivänä laivoilla paljon huomiota. Allergikkoja ajatellen ovat ruokien ravintoaineet merkitty listoihin.

– Pyrimme lisäksi valmistamaan ruoat asiakkaidemme omien dieettien ja rajoitusten mukaisesti, Hynninen toteaa.

Myös kasvissyöjille tarjotaan erilaisia ruokakokonaisuuksia.

Ravintolavaihtoehtojen kasvaessa ja keittiöiden uudistuessa yksi kuitenkin säilyy entisellään. Buffet-ravintolan suosio on jatkuvaa, ja etenkin ulkomaalaiset matkustajat haluavat maistaa skandinaavisen buffet-pöydän antimia.

-mm

Julkaistu 11/2005        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa