Avohakkuista kaskenpolttajiin
- ja muuta Humakin TKI-toimintaa
Humanistisen ammattikorkeakoulun TKI-toiminta on tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokonsepti, joka osaltaan vastaa korkeakoulujen työelämälähtöisyyden vaatimukseen.
Syksyllä Turun Logomoon avattu Humakin uusi TKI-keskus pyrkii luomaan vuorovaikutteisen toimintamallin, jossa oppilaitoksen toiminta keskellä Byråhon sijoittuneita luovan alan yrityksiä hyödyttää sekä ammattikorkeakoulua, sen opiskelijoita että työelämäkumppaneita.
- Työelämäyhteistyö oli nimenomaan se syy tulla tänne: opetus halutaan sijoittaa aitoihin työelämäympäristöihin, sanoo Logomon yksikön TKI-päällikkö Timo Parkkola.
- Pidemmällä olevat opiskelijat voivat tehdä täällä opinnäytetöitään ja työelämäharjoitteluitaan, ja samalla törmäillä täällä eri alojen ihmisten kanssa.
Syksyn aikana perustetut yhteensä neljä uutta Humakin TKI-keskusta ovat uusia avauksia työelämäkumppaneita kohtaan, vaikka mitään erityisen uutta se ei Humakin toimintaan tuo. Tutkimus- ja kehityshankkeita on ollut Humakissa jo tähänkin asti.
- Uutta on ehkä pyrkimys Humakin ahtaasta kulttuurikarsinasta pois. Uusissa projekteissa ja hankkeissa on aika monipuolista tuotekehitystoimintaa. Humak on ollut fasilitoimassa esimerkiksi peli-alan ja meriteollisuuden yhteistyönä toteuttamaa simultaaniympäristöä turvallisuuskoulutukseen, Timo Parkkola mainitsee.
Uusi mielenkiintoinen TKI-hanke alkoi Humakissa joulukuussa. Avohakkuista kaskenpolttajiin –hankkeella on tarkoitus luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia metsiin. Hanketta toteutetaan esimerkiksi matkailuyrittäjien kanssa.
- Se on meidän ensimmäinen avauksemme kulttuurin ja luonnonvara-alan välille, sanoo Parkkola.
![]() |
- Pidemmällä olevat Humakin opiskelijat voivat tehdä Logomon yksikössä opinnäytetöitään ja työelämäharjoitteluitaan, kertovat lehtori Benny Majabacka ja TKI-päällikkö Timo Parkkola. |
–ap.