Thairavintola sai lämpimän vastaanoton Vehmaalla

Vehmaan Rautilan ST1-huoltoaseman ja Vilumarketin yhteydessä ollut entinen pubi ja grilli on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Lasiseinien sisällä on aivan toinen tunnelma kuin ennen: tummat teak-kalusteet, runsaat käsinkaiverretut seinäreliefit, elävät kukat ja sinivalkoinen astiasto sekä mausteiset tuoksut vievät Kustavintieltä sisään poikkeavan nopeasti jonnekin lämpimämpään ilmanalaan.

Helmikuussa avattu Sala Pakjai Restaurant on thaimaalaissyntyisen Kusuma Khonngamin yritys, joka pistettiin pystyyn lopulta varsin nopealla aikataululla.

- Näin internetissä ilmoituksen, että tänne haettiin yrittäjää, ja otin heti yhteyttä. Tulin jo samana päivänä käymään, kertoo Kusuma.

Hän oli etsinyt sopivaa paikkaa ravintolalle jo jonkin aikaa. Sala Pakjain upea kalustus on suurelta osin ollut jo valmiina odottamassa ravintolaunelman toteutumista. Kusuma nimittäin teetti perinteiset kalusteet jo vuosia sitten Thaimaassa.

Kusuma ja hänen miehensä hyppäsivät suoraan tuntemattomaan: heillä ei ole sukua eikä tuttavia entuudestaan Vehmaalla, eikä edes lähiseudulla.

- Sukuni ja lähipiirini asuu Helsingissä. En tiennyt tästä paikasta mitään ennen, Kusuma kertoo.

Heidät on kuitenkin otettu Vehmaalla lämpimästi vastaan. Vehmaalaiset yrittäjät ja naapurit ovat käyneet toivottamassa tervetulleeksi, ja kuntakin muisti uusia yrittäjiä tervehdyksellä. Käytännön apua hän on saanut vuokranantajiltaan muun muassa remontissa ja ravintolan perustamiseen liittyvässä paperisodassa.

- On puoli voittoa, kun saa apua ja neuvoja. Kaikki ovat olleet tosi ystävällisiä, pariskunta kiittää.

Yllätyksenä heille tuli tieto, että Kustavintiellä on varsin vilkasta mökkiläisliikennettä kesäisin, sekä ihan lähistöllä muun muassa kaksi karavaanarialuetta. Lisäksi bensa-asema on Kustavintien vilkkaimpia ja Vilumarketin asiakkaatkin tuovat asiakasvirtaa.

Sala Pakjaista saakin arkisin lounasta ja myös annoksia mukaan. Ilta-aukioloaikoja on tarkoitus pidentää, kunhan alkuun päästään. Yritys toimittaa myös ruokia pieniin juhliin, esimerkiksi syntymäpäiville.

Tosin ravintolan ensimmäiset aukioloviikot ovat olleet jo nyt hyvin kiireisiä, kun lähialueiden asukkaat ovat käyneet tutustumassa ravintolan antimiin. Thairuoka näyttää maistuvan suomalaisille.

Toimintaa pyörittää toistaiseksi pariskunnan lisäksi vain yksi kokki. Henkilökuntaa palkataan lisää viimeistään kesäsesongiksi.

- Rakastan ravintolatyötä, ja tykkään itsekin syömisestä. Maistelen ruokia koko ajan: yrittäminen on siksi minulle paras vaihtoehto, nauraa Kusuma.

- Tämä on nyt elämäntapa. Paljon muuta ei ehdi tekemään.

Kiire ei kuitenkaan näy päällepäin. Kusuma ja hänen miehensä työskentelevät rauhallisesti ja juttelevat asiakkaidensa kanssa kohteliaasti.

- Sillä tavalla saa ihmiset tulemaan uudelleen. Vaikka tärkeintä on tietysti hyvä ruoka. Haluan houkutella ihmisiä maistamaan rohkeammin itämaista ruokaa.

- Suomalainen syö pihvin, ja se on siinä se. Thaimaalaiset syövät paljon terveellisemmin: aina on useampia lajeja ja paljon kasviksia, Kusuma kuvailee erojamme.


Chittun Saimon ja Kusuma Khonngam sekä kokki Jansiri Chalee ovat loihtineet talvenharmaalle Kustavintielle rennon ja lämminhenkisen pysähdyspaikan.



Sala Pakjain upea kalustus henkii itämaisuutta.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 03/2014        
Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa