Thairavintola sai lämpimän vastaanoton Vehmaalla

Vehmaan Rautilan ST1-huoltoaseman ja Vilumarketin yhteydessä ollut entinen pubi ja grilli on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Lasiseinien sisällä on aivan toinen tunnelma kuin ennen: tummat teak-kalusteet, runsaat käsinkaiverretut seinäreliefit, elävät kukat ja sinivalkoinen astiasto sekä mausteiset tuoksut vievät Kustavintieltä sisään poikkeavan nopeasti jonnekin lämpimämpään ilmanalaan.

Helmikuussa avattu Sala Pakjai Restaurant on thaimaalaissyntyisen Kusuma Khonngamin yritys, joka pistettiin pystyyn lopulta varsin nopealla aikataululla.

- Näin internetissä ilmoituksen, että tänne haettiin yrittäjää, ja otin heti yhteyttä. Tulin jo samana päivänä käymään, kertoo Kusuma.

Hän oli etsinyt sopivaa paikkaa ravintolalle jo jonkin aikaa. Sala Pakjain upea kalustus on suurelta osin ollut jo valmiina odottamassa ravintolaunelman toteutumista. Kusuma nimittäin teetti perinteiset kalusteet jo vuosia sitten Thaimaassa.

Kusuma ja hänen miehensä hyppäsivät suoraan tuntemattomaan: heillä ei ole sukua eikä tuttavia entuudestaan Vehmaalla, eikä edes lähiseudulla.

- Sukuni ja lähipiirini asuu Helsingissä. En tiennyt tästä paikasta mitään ennen, Kusuma kertoo.

Heidät on kuitenkin otettu Vehmaalla lämpimästi vastaan. Vehmaalaiset yrittäjät ja naapurit ovat käyneet toivottamassa tervetulleeksi, ja kuntakin muisti uusia yrittäjiä tervehdyksellä. Käytännön apua hän on saanut vuokranantajiltaan muun muassa remontissa ja ravintolan perustamiseen liittyvässä paperisodassa.

- On puoli voittoa, kun saa apua ja neuvoja. Kaikki ovat olleet tosi ystävällisiä, pariskunta kiittää.

Yllätyksenä heille tuli tieto, että Kustavintiellä on varsin vilkasta mökkiläisliikennettä kesäisin, sekä ihan lähistöllä muun muassa kaksi karavaanarialuetta. Lisäksi bensa-asema on Kustavintien vilkkaimpia ja Vilumarketin asiakkaatkin tuovat asiakasvirtaa.

Sala Pakjaista saakin arkisin lounasta ja myös annoksia mukaan. Ilta-aukioloaikoja on tarkoitus pidentää, kunhan alkuun päästään. Yritys toimittaa myös ruokia pieniin juhliin, esimerkiksi syntymäpäiville.

Tosin ravintolan ensimmäiset aukioloviikot ovat olleet jo nyt hyvin kiireisiä, kun lähialueiden asukkaat ovat käyneet tutustumassa ravintolan antimiin. Thairuoka näyttää maistuvan suomalaisille.

Toimintaa pyörittää toistaiseksi pariskunnan lisäksi vain yksi kokki. Henkilökuntaa palkataan lisää viimeistään kesäsesongiksi.

- Rakastan ravintolatyötä, ja tykkään itsekin syömisestä. Maistelen ruokia koko ajan: yrittäminen on siksi minulle paras vaihtoehto, nauraa Kusuma.

- Tämä on nyt elämäntapa. Paljon muuta ei ehdi tekemään.

Kiire ei kuitenkaan näy päällepäin. Kusuma ja hänen miehensä työskentelevät rauhallisesti ja juttelevat asiakkaidensa kanssa kohteliaasti.

- Sillä tavalla saa ihmiset tulemaan uudelleen. Vaikka tärkeintä on tietysti hyvä ruoka. Haluan houkutella ihmisiä maistamaan rohkeammin itämaista ruokaa.

- Suomalainen syö pihvin, ja se on siinä se. Thaimaalaiset syövät paljon terveellisemmin: aina on useampia lajeja ja paljon kasviksia, Kusuma kuvailee erojamme.


Chittun Saimon ja Kusuma Khonngam sekä kokki Jansiri Chalee ovat loihtineet talvenharmaalle Kustavintielle rennon ja lämminhenkisen pysähdyspaikan.



Sala Pakjain upea kalustus henkii itämaisuutta.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 03/2014        
Jappis Oy

Jappis Oy

Mainostoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa