TPM-kuljetus tuo elintarvikkeita Varsinais-Suomeen
Nousiaislaisen TPM-kuljetuksen rekat seisovat paikallaan ainoastaan kaksi tuntia vuorokaudessa.
- Aamuyöllä lastataan Keskon Turun varastolta kuorma, joka jaetaan K-kauppoihin aina Salosta Uuteenkaupunkiin, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Teemu Mikkola.
Mikkola ryhtyi yrittäjäksi viisi vuotta sitten. Tuolloin Keskolla kuljettajana työskennellyt nuorimies osti kollegaltaan kuorma-auton. Nyt 27-vuotias Mikkola työllistää itsensä lisäksi seitsemän kuljettajaa.
- Ajan edelleen itsekin, mutta paperityöt ja kaluston huolto vievät aikaa ja kalenteriin pitää varata joustoa sen verran, että voin lähteä nopeasti esimerkiksi sijaistamaan sairastunutta kuljettajaa, Mikkola sanoo. Yrittäjä pahoittelee, että kuljetusalaa vaivannut polttoainekustannusten nousu näkyi myös TPM-kuljetuksen viime vuoden tuloksessa.
Elintarvikkeiden kuljetus on vaativaa
Elintarvikkeiden kuljettaminen vaatii kalustolta paljon.
- Rekkojen kontit on jaettu väliseinillä. Pakasteet kuljetetaan pakastettuina ja kylmät tuotteet viileässä. Kylmäketju ei saa katketa, Mikkola esittelee.
Täysperävaunuihin on asennettu lattialämmitys, joka puolestaan estää kylmänarkoja hedelmiä ja vihanneksia pilaantumasta kuljetuksen aikana. Hygieniasta on pidettävä hyvää huolta.
- Kuljetuskalustoille tehdään pistokokeita, joissa testataan puhtaus, Mikkola kertoo ja lisää, että vaatimukset ovat kasvaneet sen jälkeen, kun yritys on ottanut kuljetettavakseen lihatuotteita.
TPM-kuljetuksen toimisto ja huoltohalli ovat Nousiaisissa.
- Olen aina asunut Nousiaisissa. Täällä on hyvä olla. Toisaalta kuljetusalan yrittäjän toimisto voi sijaita missä tahansa. Autot ovat maailmalla, Mikkola sanoo. Erityiskiitoksen hän esittää äidilleen Heli Mikkolalle, joka huolehtii yrityksen taloushallinnosta.