Suomalainen perusruoka on yhä suosittua
Terttu Aarniva toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti pitopalvelun vuosi sitten. Viime lokakuussa hän avasi lisäksi lounaspaikan Sauvon keskustassa. Yrittäjyys on lähtenyt hyvin käyntiin, Aarniva kertoo.
- Sain heti alkuun yritysasiakkaita, joille toimitan ruokaa päivittäin. Lounaskahvila oli jo paikkakunnalla tuttu edellisen omistajan ajalta ja jatkoin toimintaa suoraa hänen jäljiltään.
Aarnivan yrityksen hauska nimi, Tertun Pihakoivu tulee hänen kotipaikkansa nimestä. Lounaskahvila kantaa yksinkertaista nimeä Lounaspaikka. Pitopalvelu aloitti Pihakoivun keittiössä, jonne alkuinvestointeina tuotiin toinen hella ja uusia, isompia keittoastioita. Nyt kaikki ruoka valmistetaan Lounaspaikan keittiössä.
- Teen tavallista kotiruokaa. Joka päivä valmistuu kymmeniä ruoka-annoksia, joista osa menee yrityksiin ja vanhuksille. Lisäksi tulevat pitopalvelun juhlat ja muut tilaisuudet. Työtä riittää lähes kellon ympäri. Nyt talvella olen pitänyt Lounaspaikan kiinni sunnuntaisin. Kun kevät tulee ja Sauvon väkiluku mökkiläisten myötä tuplaantuu, pidän taas sunnuntaitkin auki, Aarniva kertoo.
Lounaskahvila työllistää yrittäjän lisäksi yhden osa-aikaisen työntekijän.
Kuopiossa syntynyt Aarniva on asunut Sauvossa 13 vuotta. Hänen miehensä työskentelee myös yrittäjänä. Perheen aikuisella tyttärellä on kaksi lasta. Ennen oman yrityksen perustamista Terttu työskenteli Ruokavarastossa.
- Vaikka olen yrittäjän kanssa naimisissa, niin kyllä kuva yrittäjyydestä on nyt vähän muuttunut. Tämä on kovempaa työtä kuin luulinkaan, mutta olen silti erittäin tyytyväinen valintaani.
![]() |
Terttu Aarniva rakastaa ruuanlaittoa. Haave omasta pitopalvelusta kyti pitkään mielessä, kunnes siitä vuosi sitten tuli totta. Nyt hän emännöi myös 52-paikkaista lounaskahvilaa Sauvon keskustassa. |
pv