Kokousten määrä ja asiakkaiden vaatimukset kasvaneet
- Pienellä paikkakunnalla vähänkin isommat tapahtumat näkyvät heti myös meillä, yrittäjä Pasi Taberman loimaalaisesta ravintola Ankkuripaikasta kertoo. Tabermanilla on taustalla yli 20 vuoden kokemus ravintolanpidosta.
Ankkuripaikka on 550-paikkainen ravintola Loimaan keskustassa. Yrityksellä on ravintolan yhteydessä 120 hengen juhlatila, 50 hengen kabinetti sekä kolme pienempää kabinettia. Kokous- ja koulutustilaisuuksia pidetään noin 150 vuodessa.
- Toki enemmänkin voisi olla. Meidän pahin kilpailijamme löytyy ruotsinlaivoista, täältä lähdetään hyvin mielellän laivoille pitämään kokouksia. Toisaalta sitten tännekin tullaan muilta paikkakunnilta, Taberman kertoo.
Kokouksien määrä on joka tapauksessa vuosien mittaan noussut. Tilaisuudet vaihtelevat muutaman tunnin kokouksista aina päivän kestäviin istuntoihin. Pitemmät kokoukset voivat alkaa aamukahvista ja päättyä illalla saunomiseen.
Ravintolaelämä on parissakymmenessä vuodessa muuttunut paljon. Ravintolassa käyminen on arkipäiväistynyt ja asiakkaat tulleet vaativammiksi.
- Hyvä ruoka ja palvelu ovat itsestäänselvyyksiä, jos aikoo pysyä mukana kilpailussa. Lisäksi ovat tulleet esimerkiksi erityisruokavaliot, joita nykyään on hyvin paljon. Nämä pitää ottaa myös kokousjärjestelyissä huomioon, jotta kaikki osanottajat saavat itselleen sopivaa ruokaa. Ravintolalle erityisruokavaliot eivät ole lisäkustannus, ennemminkin osa hyvää palvelua, Taberman sanoo.
![]() |
Ankkuripaikan juhlatila taipuu hääsalista koulutustilaksi. Suurempien tilaisuuksien valmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jo kuukausia ennen tapahtumaa, Pasi Taberman muistuttaa. |
-pv