Enkeliravintolan työntekijät ryhtyivät yrittäjiksi
Aamu on Enkeliravintolassa rauhallista aikaa. Keittiöpuolen yrittäjillä Erkki Rantalalla ja Timo Rantalaiholla on hetki aikaa istahtaa alas, ennen kuin päivän vilske alkaa.
Enkeliravintolalla on nykyään neljä omistajaa. Salin puolesta vastaavat Teemu Kaukonen ja Ritva Lappalainen ostivat yrityksen Rantalan ja Rantalaihon kanssa puolitoista vuotta sitten itselleen. Kaikki ovat Enkeliravintolan entisiä työntekijöitä.
- Vaikka meillä on neljä yrittäjää, kaikki on mennyt hyvin. Olimme kaikki jo entuudestaan tuttuja ja uskoimme, että saamme yrityksen menestymään. Tuotetta ja palvelua olemme kehittäneet edelleen, mutta muuten paikka on pysynyt melko samanlaisena, Rantala kertoo.
Yrittäjäksi ryhtymisen myötä työpäivät ovat pidentyneet.
- Yrittäjinä olimme aluksi aivan vieraalla maaperällä. Tiesimme jo osaavamme kokkaamisen, mutta yrittämisen myötä tuli paljon uusia töitä, Rantala tuumii.
- Markkinointia ja mainoshommia täytyy nykyään miettiä enemmän samoin kuin kulupuolta, Rantalaiho jatkaa.
Kodinomaisuus ja koristeellisuus viehättävät
Enkeliravintolan yrittäjät liittyivät yrittäjäyhdistykseen saadakseen lisää yrityskontakteja.
- Kauhean paljon ei olla ehditty hengailla yrittäjäporukoissa, sillä työ vie suuren osan ajastamme. Haluaisimme kuitenkin tutustua myös muihin yrittäjiin. Yhteistyötä eri yritysten välillä tarvitaan aina. Sen lisäksi on hyvä olla jokin paikka, mistä saa tarvitessaan apua yrittämiseen, Rantala tuumii.
Enkeliravintola on vuosien mittaan tullut tunnetuksi myös ulkomailla.
- Meillä kävi jokin aika sitten Helsingistä vieraita, joilla puolestaan oli norjalaisia vieraita. Norjalaiset vieraat olivat toivoneet, että pääsisivät meille syömään. Helsinkiläiset eivät olleet ravintolasta koskaan kuulleetkaan, Rantala kertoo hymyillen.
Enkeliravintolan koristeellisuus ja tunnelmallisuus vetoavat Rantalan ja Rantalaihon mukaan erityisesti ulkomaalaisiin.
- Enkeliravintola koetaan lämpimänä ja kodinomaisena paikkana, jossa viihdytään. Useimmat asiakkaat tilaavat vähintään kaksi ruokalajia, Rantalaiho toteaa.
Ruokalistat vaihtuvat Enkeliravintolassa muutaman kuukauden välein sesongin mukaan.
- Yritämme käyttää kotimaisia aineksia niin paljon kuin mahdollista. Olemme kevään aikana saaneet paljon kotimaista parsaa, joka yleensä on aika harvinaista, Rantala kertoo.
![]() |
Enkeliravintolan yrittäjät Timo Rantalaiho ja Erkki Rantala liittyivät yrittäjäyhdistykseen saadakseen lisää yrityskontakteja. |
-hv.