Gastronautti nyt myös turkulaisten asioilla

Turun Gastronautin toinen omistaja, Mika Tunturi, saapuu haastatteluun ajoissa ja tilaa heti aamun ensimmäisen kahvin. Hän on tyytyväinen aikaiseen haastatteluajankohtaan, sillä päivän kiireet alkavat vasta lounasaikaan. Silloin puhelin soi tasaisesti, sillä asiakkaat tilaavat erilaisia palveluita ja tuotteita. Eniten kysytään ruokaa.

Gastronautin toiminta on vielä suurelle yleisölle tuntematonta, eikä ihme, sillä yritys on toiminut Turussa vasta reilut puoli vuotta. Tunturi määrittelee Gastronautin eräänlaiseksi lähettipalveluksi, joka toimittaa asiakkaille ruoan lisäksi melkein mitä tahansa.

– Ruokakuljetukset ovat suosituin palvelumme, mutta teemme me muutakin. Esimerkiksi yritykset voivat soittaa meille, että nyt pitäisi äkkiä toimittaa paketti asiakkaalle. Noudatamme silloin samaa tunnin filosofiaa kuin ruoankin kanssa, eli paketitkin pyritään viemään nopeasti lähialueelle.

Valttina monipuolisuus

Vaikka Gastronautti on turkulaisille vielä uusi ilmiö, se on toiminut Suomessa jo muutaman vuoden ajan. Yritys perustettiin Helsingissä vuonna 2002 ja se levittäytyi Tampereelle kolme vuotta myöhemmin. Lanseerausvaihettaan elävä Turku työllistää yrityksen omistajien, Tunturin ja Kalle Reimanin lisäksi yhden kokopäiväisen työntekijän, mutta kasvua on tulossa. Seuraavaksi palkataan ainakin lisää kuskeja, sillä gastronauttilaisen työ sisältää paljon ajamista.

Tällä hetkellä Gastronautin yhteistyökumppaneina on viitisentoista erilaista turkulaista ravintolaa arkiruokapaikoista gourmee-herkkuja tarjoaviin yrityksiin. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä muun muassa parin kukkakaupan, videovuokraamon ja lemmikkieläintarvikekaupan kanssa.

– Laajuus on se meidän juttu. Pidän ajatuksesta, että asiakas voi tilata monta asiaa yhdellä puhelinsoitolla.

Entä mikä tekee kiireisen yrittäjän onnelliseksi?

– Aina tulee hyvä mieli, kun vie ruokaa ovelle ja vastassa on hymyilevä ihminen. Lisäksi olen ylpeä meidän logosta. Kerran oli esimerkiksi huono päivä ja ajoin auton parkkiin. Katselin autoa mainosteippauksineen ja aloin hymyilemään. Ajattelin, että on tuo meidän juttu kyllä aika kiva, Tunturi sanoo ja näyttää toimittajan silmissä onnelliselta.


Turun Gastronautin omistajat Mika Tunturi ja Kalle Reiman ovat tyytyväisiä miehiä: yritys on otettu kaupungissa hienosti vastaan ja yhteistyökumppaneitakin on runsaasti. Taustalla niistä yksi, herkkuttelijoiden Tomate-ravintola.

-kk

Julkaistu 09/2006        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa