Päivitetty 09.09.1997

Yrittäjyysvuosikymmenen yrityskoulutus-lehti varsinaissuomalaisiin yrityksiin
Yritteliäisyyden eteen tehty työ on tuottanut satoa
Varsinais-Suomen Yrittäjyysvuosikymmen projektilla on takana kaksi toimintavuotta. Projekti on tehnyt työtä kolmen tavoitekokonaisuuden eteen. On paikallaan kertoa mitä kolmen tukijalan varassa ponnistava ESR-rahoitteinen Yrittäjyysvuosikymmen -projektin on Varsinais-Suomessa saanut aikaan:
1. YRITYSKOULUTUSTIETOJEN KERÄYS, EDITOINTI JA OHJAUS SEKÄ YRITYSKOULU-TUKSEN VAIKUTTAVUUDEN ARVIOINTITUTKIMUS
Alueen yrityskoulutustietoja on kerätty koordinoidusti neljässä Yrityskoulutus-lehdessä ja 15 yrityskoulutusliitteessä. Lehden tavoitteena on välittää tietoa yrittäjille, yritysten henkilöstölle ja aloittaville yrittäjille alueen koulutusmuodoista ja -mahdollisuuksista. Yrityskoulutustietojen lukumäärä on kasvanut lehti lehdeltä. Yrityskoulutuslehti on myös alueen yrityskoulutuksen ja yrittävyyskasvatuksen uutislehti.
Yrittäjyysvuosikymmen on järjestänyt yrittäjyyttä eri oppilaitoksissa opettaville kouluttajille yhteisiä tapaamisia, joissa on vaihdettu kokemuksia ja solmittu yhteistyötä helpottavia tuttavuuksia. Tapaamisia jatketaan seuraavien kahden toimintavuoden aikana.
Yrittäjyysvuosikymmenen tilaama ja Vaasan yliopiston tutkimuslaitoksen toteuttama YRITYSKOULUTUKSEN vaikuttavuuden arviointitutkimus on valmistunut. Tässä lehdessä on kolmen parhaimman yrityskoulutustahon haastattelut. Lämpimät onnittelut heille onnistuneen yrityskoulutuksen toteutuksesta! Tutkimuksen pohjalta syntynyt Best Practices - parhaat käytännöt - tiedosto löytyy Yrittäjyysvuosikymmenen Internet sivuilta osoitteesta: www.vhoy.fi/vsy
Uusi tutkimuskierros on käynnistynyt. Tutkimukseen otetaan mukaan yrityskoulutusohjelmia, jotka käynnistyvät ajalla 1.9.97-31.5.98 ja päättyvät viimeistään 10.98. Seuraavat palkinnot jaetaan joulukuussa 1998.
2. YRITYSNEUVONNAN ASIANTUNTIJARENKAAN KOORDINOINTI, OHJAUS JA KOULUTUS
Yrittäjyysvuosikymmen on järjestänyt kaksi yhteistä neuvottelupäivää yritysneuvonnan asiantuntijoille. T&E -keskuksen, yrittäjäjärjestöjen, TAD Centren, kuntien ja kuntaliittymien kehityskeskusten, uusyrityskeskusten, alueen oppilaitoksien ja yksityisten neuvontaa antavien organisaatioiden kanssa Yrittäjyysvuosikymmen kokoaa yhtenäisen esitteen ja esitehyllyt. Yhteistyökoulutusta eri organisaatioissa toimivien henkilöiden kesken jatketaan seuraavien kahden vuoden aikana.
3. KOULU-YRITYS YHTEISTYÖ, SISÄINEN YRITTÄJYYS JA YRITTÄVYYSKASVATUS
Yritteliäs toimintatapa omaksutaan nuorena. Yrittäjyysvuosikymmen on tuonut esiin tapahtumien, seminaarien ja tiedottamisen avulla sisäisen yrittäjyyden ja yrittävyyskasvatuksen tärkeyttä alueen tulevaisuuden voimavarana. Alueen koulut ovat ottaneet kiitettävällä tavalla yrittäjyyskasvatuksen ja yritysten ja koulujen välisen yhteistyön koulujen opetusohjelmiin.
Pk-instituutissa on käynnissä toinen opettajille suunnattu yrittäjyyskasvatuksen koulutusjakso. Turun koulutoimi on yhteistyössä Turun yrittäjien ja Yrittäjyysvuosikymmenen kanssa aloittanut koulu-yritys yhteistyöprojektin, KYY-projektin. Projektissa on mukana kolme pilottikoulua - Rieskalähteen koulu, Kastun koulu, Pernon koulu - sekä seitsemän turkulaista yritystä: Airiston Auto Oy, Tilitoimisto Jouko Niskanen Oy, Rados Technology Oy, Semi-Tech Oy, Trafotek Oy, Turun Sanomat Oy.
Turku on ollut edelläkävijä kaupunkikeskus yrittävyyskasvatuksessa. Onkin luontevaa, että valtakunnallinen yrittävyyskasvatuksen neuvottelupäivä järjestetään juuri Turussa 7.11.1997. Näistä tuloksista on hyvä jatkaa eteenpäin vuosien 1998-1999 aikana!
Anne Järvenpää-Virri
projektipäällikkö
Yrittäjyysvuosikymmen 1995-2005 Varsinais-Suomi
Yrittäjyysvuosikymmen yrityskoulutus-lehti 2/97
| |